eco-programmør

fredag den 12. februar 2010
I de øko tider her, hvor man skal tænke på miljøet uanset hvad man foretager sig. Mange firmaer er med på den bølge. Selv i min branche, kan man nu købe de CO2 kvoter, som ens hjemmeside den bruger i drift.

I alt den her snak, er jeg kommet i tanke om en ting. Specielt placeret lige præcis efter det jeg laver. Miljøvenlig programmering, er det en mulighed? Normalt snakker man meget om at hjemmesider skal optimeres, så de loader så hurtigt som muligt. Det svare jo faktisk lidt til at man spare på serverens ressourcer og den båndbredde der er nødvendig for at se hjemmesiden.
Det er ikke noget jeg er stødt på nogle steder, dig? Ikke engang det at lave optimerede hjemmesider støder man på? Der bliver altid reklameret med hvad der er muligt at lave af funktioner på de forskellige systemer.

Nogle gange ville jeg ønske, at kunsten at lave en fuldt optimeret hjemmeside ville have noget mere fokus. Og ja, det er næsten en kunstart i sig selv, hvis man tager opgaven fuldt ud.
Det er nok også deri problemet det ligger, det tager nemlig for lang lave, og hvem vil betale for det? Ud over sider som google og facebook. De er så store, at 1 Kb sparet pr. sideload, bliver til mange Gb i sidste ende.

Det er her jeg mener, at miljøvenlig programmering kunne komme ind i billedet. Det må da sælge i den nuværende verden, og der kunne blive sparet en masse energi.

0 kommentarer:

Send en kommentar