Brugervenlighed og brugertest - jeg har læst...

lørdag den 7. januar 2012

Jeg er lige blevet færdig med at læse de to bøger fra Steve Krug "Don't make me think" og "Rocket surgery made easy". Et par billige bøger om brugervenlighed og brugertest, men de forholder sig også meget basisk. Alt i alt pengene værd!


Don't make me think...
... er bogen om brugervenlighed. Den tager udgangspunkt i hvordan brugeren tænker, når han ser en ny hjemmeside.
Forfatteren har mange års erfaring med konsultering om brugervenlighed og erfaring med at lave brugertest. Ud fra det har, har han fundet de her spørgsmål, som en bruger stiller sig selv ubevidst. Det kunne være "Hvad er det her?", "Hvor er jeg?". Igennem bogen kommer der flere eksempler på de typiske fejl man støder på, og hvordan man f.eks. kunne løse dem.
Bogen er på ingen måde tidsbestemt, så den er så relevant i 2012, som den var i 2001 da 1. udgave udkom. Det hele bygger nemlig på sund fornuft. Problemet, og grunden til du skal læse bogen, er at det ikke er sund fornuft før nogle har fortalt dig det er sund fornuft.

Jeg giver bogen 5/5, så længe man ikke forventer at læse en højteknologisk og videnskabelig bog.


Rocket surgery made easy...
... er bogen om bruger test på budget. Den i scenesætter et helt forløb fra start til slut, hvordan man kan foretage en brugertest, hvis budgettet ikke er til en proffesionel test. Bogen er altså for dig som vil lære hvordan man lave simple og billige brugeretest.
Den har det hele med fra udtænkning og opbygning af test, til rekrutering af testpersoner og analyse over frokostpausen til sidst.

Jeg giver bogen 4/5 - Da den godt kan være lidt langtrukken til tider, når forløbet bliver beskrevet i detaljer.

PS. Sidst i bogen, referer han til en masse andre bøger, hvis man vil vide mere om brugertest m.m. Den næste bog er på indkøbslisten :-D


Gældende for begge bøger er, at de er lavet en brugervenlig måde. Det har været hans filosofi at de skulle være nemme at læse og forstå, og hurtige at læse (2-3 timer). Jeg læser ikke så hurtigt engelsk kan jeg forstå, for jeg brugte lidt længere, men stadig på en halv dag.

0 kommentarer:

Send en kommentar