Lyd fra computer til forstærker

torsdag den 22. januar 2009
Hej derude!

Jeg søger en måde hvorpå jeg kan få lyden fra min computer over til min forstærker. Lige nu har jeg bare et stereokabel fra min computers onboard lydkort, og det lyder mildt sagt ikke særligt godt. Jeg har tænkt på følgende løsninger. Købe et USB lydkort til computeren, og tage det den vej rundt. Jeg ved bare ikke hvor gode de er, eller om det vil blive samme resultat?
Har også overvejet lidt at købe en iPod touch og en station til den, da min forstærker har en iPod indgang. På den måde spare jeg et 15 m. langt kabel fra computeren, rundt i lejligheden og over til forstærkeren.
En netbook har også været i tanker, og bruge den som "mediecenter", da den ikke fylder mere end den sagtens kan stå ved siden af tv'et, eller ligge i skuffen, når ikke den bliver brugt.

Hvad skal jeg vælge? Ville jo egentlig også helst kunne styre lyden fra computeren. Er der nogle helt andre forslag på mit problem?

SVAR
Jeg bliver ved med at få hit på dette indlægge, og jeg har jo for længst fundet svaret. Løsning blev et dedikeret lydkort, og et optisk toslink kabel på 15 meter. Købt det rigtige sted, var det ikke så dyrt. I fona eller lign. kunne jeg få 1,5m for samme pris :-/ kan desværre ikke huske hvor det var jeg endte med at købe det.
Med rigtig kabelføring, er resultatet bedre end noget andet. Ikke nogle andre mellemled i form af mediecentre, telefoner, iPods etc. eller trådløse løsninger for den sags skyld. Trådløs teknologi er nice, men ikke hvis man skal have dedikerede løsninger som altid virker.

Læs mere om løsningen her http://blog.pivotpoint.dk/2010/10/x-fi-titanium-fatal1ty.html

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes en iPod touch lyder som en god idé. Det ville være fedt indretningsmæssigt :-) Og så er der ikke så mange kabler.

Send en kommentar