4 ansøgninger om ugen

fredag den 6. februar 2009
Det har i lang tid været sådan, at man som arbejdsløs på kontanthjælp, skulle søge 4 jobs om ugen. Et koncept som er skruet helt forkert sammen. Jeg ved jeg delere denne mening med mange. Når først man har søgt alle de jobs man kan finde, som er relevante for en, så er man tvunget til at skrive ansøgning til firmaer, som hverken du eller de har interesse i. Mange har prøvet det, og jeg har også selv været der. Når man arbejder med computere som jeg gør nu, så er den rigtige retning at gå i måske ikke et arbejde på en maskinfabrik. Hvad er det, der får det offentlige til at presse folk ud i stillinger de ikke kan bestride alligevel? Svejning, maskiner, cnc-fræsning, ja mange forskellige ting man ikke har erfaring med, men bliver tvunget til.

Her er nogle af de ting, som bare ikke er noget for en programmør, og alligevel kender jeg folk der har søgt stillinger, fordi kommunen har sagt de skal:

aluminium, aluminiumsbearbejdning, autocad, automatdrejning, bedfræser, bedfræsning, boreværksarbejde, boreværksarbejde, boring, cncdrejning, cnc-drejning, cncfræsning, cnc-fræsning, drejning, fremstilling af stålstativer, fræsning, konstruktion, konstruktion af stålstativer, maskinfabrik, maskinfabrikken, maskintegning, messing, montagearbejde, pladebearbejdning, plasmaskæring, plast, rustfri, rustfrit, skærebrænding, skæring, smedearbejde, spånløs bearbejdning, spåntagende bearbejdning, spåntagning, støbejern, stålkonstruktion, stålstativer, svejsning, svejsning i aluminiumsvejsning i rustfri, svejsning i støbejern, tankfremstilling, valsning, vandskæring, vandstråleskæring

Det siger mig ingenting, og heldigvis slap jeg selv på et hængene hår, for at skulle ud i disse job inden for disse fag. Et at min praktik som vinduespudser havde nogen positiv effekt på nogen, ud over jeg fik slået fast, det ikke var det jeg ville.

0 kommentarer:

Send en kommentar