Jeg er googles ejendom

tirsdag den 30. marts 2010
Google er en søgemaskine, det ved vi vidst alle sammen godt i Danmark. Når jeg sige google, så tænker du garanteret også søgemaskine. Sådan havde jeg det også selv. Ind til jeg lige tænke mig lidt om, og fandt ud af, at googles søgemaskine ikke er den service jeg bruger mest tid på.
Google er så meget mere end en søgemaskine. Her er en liste over de ting jeg bruger google ting, og det kan være et skræmmende syn.


Søgemaskinen
Hvem bruger ikke den. Man kan endda bruge den uden at have en google konto, men det tæller alligevel.

Gmail
Jeg har mange mailadresser, så mange jeg næsten ikke har styr på dem længere, men min Gmail er gået hen og blevet samlingspunktet. Webmail delen kunne for mit synspunkt godt være lidt bedere og nemmere at finde ud af, men med mulighed for pop3 og IMAP bruger jeg andre programmer og enheder til at forbinde til min e-mail.

Kalender
En kalender med så meget AJAX lir, at det bare ikke bliver bedere :-D Bruges til at huske diverse ting, og organisere tiden.

Notesbog
Dit fristed på nettet til at tage små notater, gemme links, lave todo lister og ting i den dur. Jeg bruger den ofte, hvis jeg kommer i tanke om noget, jeg skal huske mens jeg er på arbejde.

AdSense
Well, et par hjemmesider skal der til, og kan man tjene lidt på dem gør det da ikke noget, men det er ikke ligefrem det man bliver millionær af.

Blogger
Denne blog og et par andre er hostet via googles blog service. Jeg synes det er en fin service, med mange muligheder. Man kan ikke helt bruge det til at lave en dedikeret hjemmeside som med wordpress, men man kan mange ting. Der findes et utal at widgets, som kan forbinde til diverse hjemmesider som facebook, twitter etc.

Center for lokale virksomheder
Så udbredt også i Danmark, at det ikke kan betale sig ikke at skrive sig op derpå. Man kommer til at fremstå i søgeresultaterne og på google maps

FeedBurner
Bruges til at holde lidt øje med ens feed

Kort (Google maps)
God hurtig online service, som kan bruges til flere ting
Jeg bruger det:
  • På mobilen som navigation hvis jeg ikke lige kan finde vej.
  • Planlægning af løberuter, cykelruter m.m., og gemmer dem til senere
  • Lidt research i forbindelse med ferie. Bl.a. til at finde billeder af områderne.
  • Streetview kan gøre det lidt nemmere at finde vej, og finde kendetegn inden man kører hjemmefra.
Jeg har endda hørt de skulle komme med noget forbedret til cykellister snart :-)

Læser
Jeg bruger den ikke så meget, men det gør jeg generelt ikke med feed, da jeg har det bedre med at surfe rundt på hjemmesiderne.

Har også nogle Google alerts feed sat ind.

Søgeindsigt
Skal der researches lidt til noget søgemaskineoptimering på en hjemmesiden, skal man da også lige fordi denne service, så man kan få et syn på hvordan efterspørgslen ser ud.

Underretninger
Indtast et søgeord, og få en mail eller et opdateret rss feed hver gang google finder en ny side på det søgeord. Alle tiders værktøj, til at følge med i din og dit firmas omtale på nettet.

Wave
Google wave er mere til brug i firmaet, da vi bruger det til mindre projekter og intern udvikling, hvor vi er flere personer om samme projekt.

Webmasterværktøjer
Har du en hjemmeside, er det næsten et must. Hold styr på dine hjemmesider, og se om der er nogle problemer med dem.

Weboversigt
Den artikel du fandt via google den anden dag, hvad var det nu den side hed? Brug weboversigten til at se tidligere søgninger, og find siden igen.

AdWord
Lidt reklame skal der da laves en gang imellem, og der kan AdWords give noget afkast.

Youtube
Google købte jo Youtube, og tæller derfor som et af deres produkter. Jeg har aldrig brugt youtube så meget, men det sidste halve år, har jeg brugt meget tid derinde.

Translate
Her synes jeg google er for sige. De kan oversætte mellem et utal af sprog on the fly. Det kan være tekst du selv skriver, hele hjemmesider, og i fremtiden kommer det med tale til tale også. De arbejder også på tekstgenkendelse fra billeder, og har de først teksten, kan det oversættes.

Picasa
Jeg er helt ny med Picasa, så har ikke helt fundet ud af hvad det kan. Det kan i hvert fald organisere billeder, både på web og på ens egen computer med programmet.

Det var vidst opsummeret til de services jeg primært bruger, men der findes mange flere derude, og nogle af dem kommer i nærmeste fremtid.

Så meget mere end en søgemaskine er google, at man ikke kan kalde det en søgemaskine længere. De er jo næsten destinationen af internettet :-D

1 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg glemte et punkt, bogmærker. Jeg har en god del bogmærker via google også. De fleste har jeg dog lokalt på computeren, men nogle bogmærker er gode at have tilgængelige overalt :-D

Send en kommentar