Blogger og muligheder

lørdag den 3. april 2010
Det er herligt med nogle ekstra fridage. Så får man tid til nogle af alle de ting, man ikke lige har tid til i hverdagen. I dag har det betydet, at jeg har kigget lidt nærmere på bloggen her. Bloggen her er som du måske ved en blogger.com blog fra google. Dvs. jeg ikke selv hoster den, og derfor ikke har adgang til ting som kildekode, og tekniske data. Man kan udelukkende kun lave om på det som der bliver stillet til rådighed.

Alt efter hvor teknisk anlagt man er, er der flere måder at ændre layoutet på. Man kan ændre lidt på de variabler som  er stillet til rådighed i ens design skabelon. Ting som skrift farver og typer. Smart nok, hvis man ikke er så teknisk, men stadig godt lige vil lave lidt om på layoutet, så man får noget unikt.

Hvis man kan finde ud af at programmere, kan man faktisk lave om på næsten alt. Når først man lige finder ud af hvordan de har tænkt da de lavede det i første omgang, går det ganske fint. Det er dog ikke almindelig html, men specielle tags, som administrere alle data og widgets på bloggen, så det er lige med at finde rundt i dem.
Der er endda nogle basis klasser bagvedliggende, så man kan lave if cases, loops etc. Jeg har dog ikke sat mig så meget ind i lige det, da jeg bare skulle lave lidt om på opsætningen og layoutet. Det er gået ganske fint, og en dag med lidt mere tid og lyst, kommer der måske et 100% unikt design fra min side af :-)

Det eneste jeg synes der mangler på det blog system her, er søgemaskineoptimerings muligheder, men man kan jo ikke få alt gratis, så det er jeg fuldt forstående overfor. Det er jo google der står bag, så de kan jo ikke lave alle blogs de bedste i verden :-) Så ville ingen jo være specielle.

Som et gratis blog system med gratis hosting, får den næsten topkarakter.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Ja, så fik jeg flyttet min bagende fra sofaen over på kontorstolen, og så blevet tiden lige til et nyt design alligevel. Fedt at have ferie :-D

Hoppedyr sagde ...

Det lyder da til at være et ok alternativ til wordpress, i hvert fald hvad angår online udgaverne. Ellers kan man få fuld kontrol over din wordpress ved at hoste den selv.

Send en kommentar