Betaling for service på nettet

mandag den 22. juni 2009
Normalt bringer jeg ikke nyheder her på bloggen, men jeg vil lave en undtagelse, som måske bliver en regel.

Resume af Metroxpress' artikel:
http://www.metroxpress.dk/dk/article/2009/06/22/09/4831-83/index.xml
Hver tredje dansker mener, det er i orden at stjæle film og musik på nettet, viser ny undersøgelse.

Jeg mener endnu engang at kunne kæde det sammen, med en ældre undersøgelse, som sagde at danskerne ikke er meget for at betale, når det kommer til online services. Det er ikke mere end en uge eller 2 siden, at mediestormen rasede over aidonline, fordi de fjerner reklamer på hjemmersider, og erstatter dem med deres egene. Det er lidt det samme med vi ikke se reklamerne, og dermed ikke være med til at støtte siden indhold.
Samme effekt har det med piratkopiering af musikken. Det er blevet så normalt at alle gør det, og det gøres gratis, så hvorfor skulle man nu til at betale for det? Fordi til sidst, vil der ikke være noget at piratkopiere, for ingen kan tjene penge på at lave musikken. Hvad hvis ikke du fik penge for dit job?
Jeg har ikke selv været meget bedre, men jeg er da kommet til nogenlunde fornuft, og har fået erstattet hele min filmsamling med originale versioner. Hint: køb ikke film i Danmark, for mange afgifter eller hvad ved jeg, det er i hvert fald noget nær dobbelt så dyrt.

Hvad angår musik, holder jeg mig primært til netradio, som jeg ved betaler for det de sender, eller bruger almindelig radio, hitfm og P3. Men også her, er jeg da i langt større grad begyndt at købe musikken.

0 kommentarer:

Send en kommentar