Google som opslagsværk

mandag den 6. september 2010
Google er en søgemaskine, det vil sige den søger internettet igennem, og præsentere dig for en række hjemmesider, den mener er relevant for din søgning.
Med tiden er Google kommet af den overbevisning, at de skal præsentere svaret endnu hurtigere. Det sker oftere ved at Google rent faktisk giver dig svaret, frem for en hjemmeside hvor du kan læse svaret. Jeg tror oftes det er kendt herhjemme ved sportsbegivenhedder. F.eks. under OL, eller VM i fodbold, søgte man bare efter VM resultater, og så kom resultaterne frem. Det er slet ikke nødvendigt at gå ind på en anden hjemmeside.
I øjeblikket kan det ses med søgningen US Open.

Hvis ikke Google direkte skriver svaret som vist før, så bliver de med tiden bedre til at udvælge tekster fra hjemmesider der giver svaret. Prøv for eksempel at lave en søgning nogle personers fødselsdage. Hvor mange gange var det nødvendigt at gå helt ind på hjemmesiden for at få svaret? Ikke mange vel?

Mit indlæg kommer lidt på baggrund af en søgning den anden dag. En bekendt nævnte en tilstand at være født med. Ikke en sygdom, det fortalte Google. Jeg vidste ikke hvad det var, men ved at læse de 10 titler og 10 beskrivelser på resultaterne, havde jeg dannet mig et godt overblik, om hvad det var for noget. Jeg brugte slet ikke nogle af resultaterne til noget, det var ikke nødvendigt. Jeg følte jeg nu vidste nok til at kunne føre samtalen videre.

Jeg ved ikke helt hvor jeg vil hen med det. På den ene side synes jeg det er mega blær at de er blevet så gode til deres fag, på den anden side synes jeg de stjæler rampelyset foran næsen af deres "kunder". På verdens plan, bliver det til mange hjemmesider der ikke får nogle hits, fordi resultatet står direkte på Google.

Har du en søgehistorie du vil fortælle?

0 kommentarer:

Send en kommentar