Hvor mange sider skal jeg offentliggøre ad gangen?

tirsdag den 30. juni 2009
Som sagt har jeg på det sidste skrevet en masse indlæg, gerne flere om dagen, og bare lagt dem i kø til senere udgivelse. En ven spurgte hvorfor jeg ikke bare udgav det hele med det samme, i takt med jeg skrev det.

Spørgsmålet kom fordi han lige havde set en video med Matt Cutts, som sagde det var lige meget om man publiserede 100 eller 1000 sider af gangen, så længe det ikke er flere millioner på en gang.
Alt efter formål, mener jeg der kan være fordele og ulemper ved begge dele. Både af hensyn til søgemaskineoptimering, men bestemt også brugervenlighed.

Da jeg ikke har en hjemmeside med et produkt der skal sælges, som har 100 sider med beskrivelser og forklaringer, kan jeg godt se fordelen i at brede udgivelsem af mine indlæg ud over flere dage. Man skal nemlig ikke glemme aktivitet! Det er også vigtigt at der er liv på en hjemmeside, og hele tiden kommer opdateringer. Derfor udgiver jeg mine indlæg over flere dage, for at opretholde et flow af aktivitet, så google fortsat vil komme forbi med jævne mellemrum, og ikke droppe mig igen, efter 14 dage.

Står du selv og skal lancere en masse indhold på den ene eller anden måde, så overvej hvad den bedste løsning ville være for dig og dine brugere.

1 kommentarer:

Preben Maden sagde ...

Da du har din blog liggende på blogspot.com, så er det ligegyldigt hvor mange du offentliggør om dagen. Google's robot sidder bare og venter på nyt, og indekserer din blogpost inden du kan blinke med øjnene.
En lille test du kan gennemføre er: Da Google bruger titlen på din post til URL'en, bør den ikke indeholde danske bogstaver, da Google bare ignorerer dem. Så skriv først f.eks. "Toejklemmer" i titlen - publish - gå tilbage og editér "Toejklemmer" til "Tøjklemmer", så overskriften ser rigtig ud og din url beholder "toejklemmer". MEN se nu engang når den bliver synlig i Google. Selv om du kun brugte få sekunder på at ændre titlen, har Google allerede indekseret den med "Toejklemmer" i title tag'et!

Send en kommentar