24 år og min første cykel

lørdag den 4. juli 2009
Nu tænker du sikkert, at det var da en sen alder at få sin første cykel. Ja, men det passer heller ikke helt, det er bare den første cykel jeg selv har betalt for, og den første cykel i mange år, som er værd at cykle på. Det har vel nærmest taget mig 10 år og 30kg for meget, inden jeg tog mig sammen til at tage springet og selv købe cykel. Er det den verden vi lever i? Er cyklen blevet så nedprioriteret, at det er sidste udvej for transport? Det er sjovt at cykle som barn, men efterhånden som blive ældre falder interessen. Ikke at behovet bliver mindre, man skal jo stadig i skole/på arbejde, men bussen eller bilen er bare mere behageligt.

Nu tog jeg mig sammen, og fik købt en vidunderlig Trek FX 7.3. Den passede fint i mit budget, omend jeg gerne ville haft modellen større, men sådan er jeg altid, hehe. Jeg har ind til videre kun cyklet hjem fra forhandleren, hvilket er 8 km, så jeg kan ikke sige så meget endnu. Ind til videre er den bare perfekt, og jeg er vild med gear systemet, som håndterer de 24 gear. Klik, klik, op og ned. På min gamle cykel var det nærmest styrketræning at skifte gear. Nu går det hele som en lej, og det er nemt at finde et passende gear til situationen.

3 kommentarer:

Leffy sagde ...

Hej :-)

Nu kom jeg tilfældigt forbi din blog da jeg søgte efter information om Trek FX 7.3. Jeg står selv på springet til at købe en, men mangler lidt feedback fra ejere af denne cykel. Nu har du jo ikke haft den i mange dage, men hvordan har du oplevet den indtil videre?

Mvh Lasse

Unknown sagde ...

Hej Lasse,

Jeg kan sige så meget, at jeg har cyklet på den hver dag indtil videre, og der er ikke noget at klage over. Jeg er ikke så meget inde i cykelverden, men ville gerne have en god sporty cykel, og kom frem til jeg ikke skulle have en cykel under 5.000,-, men TREK har formået at gøre det godt.

Den er forholdsvis let (ca. 13 kg mener jeg) og velkørt. Meget komfortabel, som de også reklamere med på hjemmesiden. Jeg kunne godt have brugt sadlen fra 7.5'eren, men det ville være for meget til mit behov.

Med en kondi på noget nær nul, har jeg ingen problemer med at cykle 15km med en snitfart på omkring 24-25km/t.

Håber du kunne bruge det til lidt, ellers er du velkommen til at spørge nærmere.

Unknown sagde ...

Hehe egentlig sjovt at se hvordan det hele startede... Er godt nok ikke i bedste form lige pt., men 30km med et snit over 25km/t er ikke unormalt :-) Det bliver nok heller aldrig mere end 26-27 km/t på den cykel, i hvert fald ikke for mig. Så man højere op, så er det nok en racer man skal have fat i.

Send en kommentar